TEMPS DE VINS

Dijous 14 de desembre a la botiga Mallorcària va tenir lloc la presentació del projecte “Temps de Vins” . Col.lecció relats/Vins de la DO Binissalem amb la Fundació Mallorca Literària i col.laboració de Miquel Calent.

No te perdis la propera presentació que tindrà lloc dimecres 20 de desembre a les 19 h, a la libreria Drac Màgic.

Ja tens el teu regal de Nadal?

Per llegir els relats o adquirir la teva col.lecció per aquest Nadal entra a: http://winedaysmallorca.com/temps-de-vins/

PRESENTACIÓ DE VINS DO BINISSALEM 4 D’ABRIL DE 2016

Ahir dilluns 4 d’abril va tenir lloc la Presentació de Vins DO Binissalem 2016 al Claustre de “Sant Francesc” de Palma, a la que es van poder degustar vins d’11 cellers de la Denominació d’Origen.

foto 1 DOB

 

En total van ser unes 600 persones les que van gaudir al meravellós claustre gòtic del Reial Convent de Sant Francesc de Palma dels vins de la DO Binissalem i la música ambiental, en una vetllada única.

Durant l’acte, que va comptar amb les assistència del Sr. Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, i el Sr. Miquel Ensenyat, President del Consell de Mallorca, el president de la DO Binissalem, el Sr. José Luis Roses , va fer entrega d’un donatiu a la Fundació Banc d’Aliments de Mallorca, que va estar representat per la Sra. Carme Sureda. L’adquisició de la copa de la present tenia un cost de 5 €. 1 € / copa es destina a la Fundació Banc d’Aliments de Mallorca.

foto 2 DOB

 

També van assistir a la presentació, el Sr. Pere Muñoz, Director de l’ATB, el Sr. Guillem Rosselló, Gerent del FOGAIBA, el Sr. Bartomeu Morro, Director General de Política Industrial, la Sra. Carme Planas, presidenta de la CAEB i el Sr. Miquel Niell, en representació de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí, entre d’altres.

foto 3 DOB

 

Tant cellerers com a assistents van coincidir que la vetllada va ser tot un èxit, el públic no va dubtar a reconèixer la qualitat dels vins de la DO Binissalem, i va lloar particularment, la singularitat de les varietats Manto Negro i Premsa.

DO BINISSALEM AMB “MOVIMIENTO VINO DO”

La Conferència Espanyola de Consells Reguladors Vitivinícoles (CECRV), que integra a 53 Denominacions d’Origen amb quasi 4.000 bodegues, promou i impulsa la iniciativa

Per primera vegada, les Denominacions d’Origen s’uneixen en una campanya per a revitalitzar el consum de vi entre els joves.

  • La campanya Movimiento Vino DO ofereix continguts divertits i atractius amb un llenguatge directe, fàcil i sense artificis, mitjançant internet i les xarxes socials.
  • Posa en valor el vi de qualitat i tot allò que l’envolta: cultura, diversitat, identitat de cada territori, la importància de l’origen, sostenibilitat i respecte al medi ambient.

L’acte de llançament ha permès desvetllar algunes idees centrals de la campanya. Movimiento Vino DO compta amb una plataforma www.movimientovinodo.es i està present a les xarxes socials. Els usuaris que es sumin al Movimiento Vino DO pertanyeran a un col·lectiu amb interessos i inquietuds comuns, on podran compartir la seva passió pel vi amb Denominació d’Origen, acostar-se  a la cultura del vi amb un llenguatge proper, visual, directe, de tu a tu, estar informats de tendències, rutes i plans d’enoturisme o accedir a una agenda actualitzada amb l’activitat que realitzen les 53 D.O.

Traslladar valors como la cultura, la diversitat, la identitat de cada territori, la importància de l’origen, la qualitat, la seguretat alimentària o la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, son alguns eixos sobre els que gira la campanya, que també es pot seguir a través del hastag  #MovimientoVinoDO.

Contacte Premsa:
Pepa Albarracín: Telèfon: 637 450 975, pepa.albarracin@movimientovinodo.es
Raquel Ramos: Telèfon: 630 110 257, raquel.ramos@movimientovinodo.es

 representantes 53 D.O.

 

LA DO BINISSALEM PROMOCIONA LA 3ª EDICIÓ DE WINE DAYS I L’ ENOTURISME

Els productes de qualitat de les Illes Balears, vi, sobrassada, ensaïmada, oli, oliva, formatge licors, tots amb algun distintiu de qualitat (DO, IGP), … han estat presents a la Diada de les Illes Balears, compartint espai a la carpa situada davant de la Seu, al Parc de la Mar.

El temps no ens ha acompanyat, pluja, vent i fred han estat els protagonistes d’aquests dies de Diada, però Benvinguda pluja per a l’agricultura!  Així que, no ens queixarem perquè avui hem tingut un dia temperat i assolellat i la gent ha aprofitat per passejar per la fira, gaudint de les parades d’artesania, gastronomia i com no, dels productes de qualitat de les Balears.

A l’estand de la Denominació d’Origen Binissalem s’han realitzat tallers de tast de vins. Dissabte es va dur a terme un maridatge d’un vi blanc, un rosat i un vi negre genèrics amb tres formatges de la DO Mahón-Menorca, que van delectar al públic assistent.

Aquest mateix matí, hem ofert un taller de tast de vins en el què han participat unes 25 persones que han descobert les característiques singulars que les varietats autòctones imprimeixen als vins de la DO Binissalem. Un blanc 100% Moll, un rosat 100% Mantonegro i un Negre Criança amb un 60% de Mantonegro, vins genèrics de la DO, que han sorprès gratament als participants en el tast.

Els assistents han mostrat interès per les varietats autòctones i les característiques singulars que aquestes aporten als vins, els mètodes d’elaboració per a cada tipus de vi, la criança, el territori, … etc, en definitiva, Cultura del Vi que hem de difondre entre els consumidors.

Francina Armengol Presidenta de la Comunitat, acompanyada de Biel Barceló, Vicepresident i conseller de Turisme, juntament amb altres consellers i, el Batle de Palma José Hila, han visitat la carpa dels productes de qualitat i han brindat a l’estand de la DO Binissalem.

A la Fira, la DO Binissalem ha iniciat la promoció de la 3ª Edició de Wine Days, que tindrà lloc del 14 al 22 de maig i de la que el municipi amfitrió serà Sencelles. Esdeveniment que va agafant força i en el qual estem treballant per oferir un programa d’activitats atractiu que en les pròximes setmanes estarà disponible al nostre web.

També, s’han repartit fulletons de “Enoturisme al Cor de Mallorca “, editat en català, castellà, anglès i alemany per a potenciar el turisme enològic a la comarca de la DO, entre els visitants i els residents de la nostra Illa.

El vi forma part de la nostra cultura i de la dieta mediterrània, els consumidors descobreixen i valoren aquest acostament d’un producte complex, però del qual no cal ser-ne un expert per valorar-lo i, sobretot, gaudir-lo.

Aquestes accions de promoció, dutes a terme per la DO Binissalem, compten amb el suport del FOGAIBA a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

DSC00981 (800x600)

 

TAST DE TEATRE

Divendres 5 febrer 2016 21h al celler 12592408_1040857585935137_4578108230675521598_nJaume de Puntiro
Quan el teatre es converteix amb festa.
Jaume Segui “Xuia” i Lluis Valenciano.
Tast de vi dels darrers dies.
10€
Reserves a pere@vinsjaumedepuntiro.com 606429023

25 ANIVERSARI DO BINISSALEM-MERCADO SAN JUAN-DEGUSTACIÓ DE VINS

T’esperem el proper 5 de novembre en el “Mercado Gastronómico  San Juan” a partir de les 18 hores, 6 cellers de la DO Binissalem oferiran una degustació dels seus vins.

A partir de les 19 hores, cada 20 minuts un celler presentarà i dirigirà el tast d’un vi.

Adquireix la copa commemorativa del 25 aniversari, 3 degustacions de vi i  accés als tasts dirigits (places limitades)  per 5 €.

 

Gaudeix també  de la gastronomia que t’ofereix el Mercado San Juan

No t’ho pots perdre!

image004

25 ANIVERSARI DO BINISSALEM

25 aniversari DO Binissalem

Dijous 29 de octubre  Sala Miquel dels Sants Oliver

Caixa Forum Palma. Plaça Weyler, 3, 07001 Palma

19 h Conferència

“Passat, Present i Futur de la DO Binissalem”

20:30 h

Entrega del reconeixement “Manto negro de Plata”

Brindis 25 aniversari

Imprescindible inscripció: 971512191 info@binissalemdo.com

FolletoMantonegrodePlataMail

FINALITZA LA VEREMA 2015 A LA DENOMINACIÓ D’ORIGEN BINISSALEM!

La campanya del 2015 es va iniciar el 7 d’agost amb la varietat Chardonnay i ha finalitzat el 6 d’octubre amb les varietats Cabernet Sauvignon i Gorgollassa.

La  campanya ha estat marcada per la manca de pluges i, especialment, per les elevades temperatures, mantingudes al llarg del juny i  juliol. Les pluges produïdes a mitjans d‘agost varen alleujar la sequera i reactivaren la maduració.  Les darreres pluges, registrades al mes de setembre i que a la comarca varen esser moderades, han marcat el ritme del final de la verema.

Destacar que l’estat sanitari i la qualitat del raïm ens fan preveure una molt bona anyada.

El total de raïm veremat pels cellers que emparen vi sota la marca de la DO Binissalem està al voltant dels 2.000.000 de kg. En general, els cellers han entrat entre un 10 i un 15 % més de raïm que a la campanya anterior.

El 75 % correspon a varietats negres i el 25% a varietats blanques, essent les varietats majoritàries les autòctones Manto negro i Moll, varietats que marquen la singularitat dels nostres vins.

copa-vinya

 

Foto: Cristina Besa

XII FIRA DEL VI A BINISSALEM

10 cellers de la DO Binissalem seran aquest cap de setmana al Parc de la Rectoria de Binissalem

Horari: dissabte de 17:30 a 23h,
i diumenge de 16:30 a 20:30h.

Vos esperem!!

DE LA VINYA A LA COPA AMB LA DO BINISSALEM

PROGRAMA DEL CURS:

– La Denominació d’Origen Binissalem.

– El camí de la qualitat Vitucultura i Enologia.

– Nocions bàsiques del tast de vins.

– Tast dirigit de vins blancs, rosats i negres

DATA I HORARI:

17 DE SETEMBRE 18.00 a 21.00 h

LLOC:

El curs començarà a una vinya i continuarà a la seu Consell Regulador C/ Celler del Rei, 9 1er pis Binissalem.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:

www.binissalemdo.com (Professionals) o info@binissalemdo.com o 971 21 51 91

FORMA DE PAGAMENT:

Transferència bancària al compte nº: 0487 2064 71 2000003996 Especificant: Nom de l’alumne, curs de tast, enviant el justificant juntament amb el full d’inscripció a info@binissalemdo.com

NOTES:

1-S’emetrà certificat d’assistència.

2-Període d’inscripció i pagament: del 7 al 14 de setembre

3- Mínim 10 alumnes i màxim 15 alumnes.

4-En cas de no arribar a un mínim d’alumnes, es podrà anul·lar el curs i el CR tornarà els diners de la inscripció.

CUESTIONARIO INSCRIPCIÓN