DADES DE COMERCIALITZACIÓ 2014

Analitzades les dades de comercialització de l’any 2014, facilitades pels cellers inscrits a la DO Binissalem, observem resultats molt positius.

Una comercialització total de 17.010,76 hectolitres, el que suposa un increment global del volum de comercialització i de facturació del 12%.

Augmenta la comercialització de tots els tipus de vi, un 8% el vi blanc i un 13% el vi negre i el vi rosat. Per classe de vi, el jove augmenta un 5% i el vi amb criança un 20%.

Pel que fa als mercats de destinació, el mercat local segueix essent el principal amb un 79%, seguit de la Unió Europea amb un 17% i altres països un 4%. La Península segueix essent el mercat més difícil amb dades de vendes per sota de 1,1 %.

Per a l’any 2015 es preveu un descens en el volum de la comercialització, debut a la menor producció de la verema del 2014, que va presentar un descens del 18% respecte a l’anterior.

Les condicions meteorològiques de la primavera i l’estiu, provocaren una menor producció, però una elevada qualitat del raïm, que es reflecteix en la qualitat dels vins de l’anyada 2014.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *