WINE DAYS MALLORCA 2015

Balanç positiu per a la  2ª Edició de Wine days MallorcaDSC00401 pequeña

Foto: Cristina Besa

Del 2 al 10 maig de 2015 ha tingut lloc la II Edició de Wine Days Mallorca, un projecte d’enoturisme impulsat des del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Binissalem amb l’objectiu de promocionar el turisme a la comarca.

El projecte es desenvolupa amb la col·laboració de diferents entitats tant públiques com privades: l’ajuntament de Santa Maria del Camí, enguany poble amfitrió de l’esdeveniment, el de Consell, el de Binissalem, el de Sta. Eugènia i el de Sencelles, els cellers de la DO Binissalem, centres culturals, agents turístics, Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, la UIB, l’ATB, productes de qualitat de les Illes, entre d’altres, … i compta amb el finançament del Fogaiba a través del fons europeu agrícola de desenvolupament rural (FEADER).

En aquesta II edició s’han ofert unes 80 activitats relacionades amb les 9 experiències, amb una àmplia difusió i distribució a través del web www.winedays-mallorca.com, del programa en paper i de les xarxes socials. L’objectiu ha estat arribar al màxim nombre de persones tant residents com visitants de l’illa.

L’acte inaugural del dissabte 2 de maig celebrat a Santa Maria del Camí va comptar amb la presència de 12 “Colles de Gegants” que van ballar i van acompanyar als assistents fins a la Plaça Nova, on es va inaugurar la Fira Wine days. La plaça es va vestir de gala, amb una acurada decoració amb motius vitivinícoles. La Fira va comptar amb la participació de 12 cellers de la DO Binissalem, 18 restauradors de Sta. Maria, diversos productes de qualitat de les Illes Balears i els nostres socis turístics del Palatinat (Alemanya). L’esdeveniment va comptar amb una afluència d’unes 1500 persones, tant residents com visitants, que van gaudir d’una meravellosa vetllada amb vi i gastronomia local.

Des de dissabte 2 fins al diumenge 10 de maig, es van oferir múltiples activitats: visites a cellers, tasts, cursos, exposicions, maridatges, rutes guiades, rutes en tren, rutes de tapes, concerts, conferències, …. amb una afluència major a la de la I edició.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Cristina Besa

El concert de Cap pela de dissabte 9, a benefici de l’Associació “Amics de la Infància” va omplir l’església de Sta Maria. Les veus de Cap pela, van delectar i van posar en peu a les més de 400 persones presents per demanar diversos “bisos”.Wine days Mallorca 2015 va tancar amb els actes de Sencelles de diumenge 10. Tradició i cultura popular i portes obertes en diversos cellers de la DO. Aquesta edició ha comptat amb la presència de diversos periodistes del món del vi i l’enoturisme com Joaquín Parra de Wine Up, Daniel Cervera de Verema.com i Per Karlsson de BKwine.El 5 de maig va tenir lloc la I Jornada d’Enoturisme Wine days Mallorca-DO Binissalem a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Domènec Biosca, president de Educatur, va dirigir i moderar la Jornada que va comptar amb les ponències de Carles Mera, Expert en enoturisme i comunicació 2.0 de Vinexus, Núria Sala d’enoturismePenedés, Juan Valiente de l’Oficina de Turisme de Neustadt an der Weinstrasse i de Marga Amat, de la DO Binissalem.Una primera trobada per parlar d’enoturisme a Mallorca, una proposta per intercanviar coneixements en aquest camp, un punt de partida per convertir-nos en un referent per a aquest producte turístic. La repercussió mediàtica d’aquest esdeveniment ha estat notòria tant on-line com off-line, gràcies al suport rebut per tots els mitjans de comunicació, contribuint a la consolidació d’una marca i un producte pel qual seguirem treballant per millorar en cada edició i convertir-lo en una oferta per a tot l’any.

Esta entrada también está disponible en: Spanish, English, German

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *