LA DO BINISSALEM PROMOCIONA LA 3ª EDICIÓ DE WINE DAYS I L’ ENOTURISME

Els productes de qualitat de les Illes Balears, vi, sobrassada, ensaïmada, oli, oliva, formatge licors, tots amb algun distintiu de qualitat (DO, IGP), … han estat presents a la Diada de les Illes Balears, compartint espai a la carpa situada davant de la Seu, al Parc de la Mar.

El temps no ens ha acompanyat, pluja, vent i fred han estat els protagonistes d’aquests dies de Diada, però Benvinguda pluja per a l’agricultura!  Així que, no ens queixarem perquè avui hem tingut un dia temperat i assolellat i la gent ha aprofitat per passejar per la fira, gaudint de les parades d’artesania, gastronomia i com no, dels productes de qualitat de les Balears.

A l’estand de la Denominació d’Origen Binissalem s’han realitzat tallers de tast de vins. Dissabte es va dur a terme un maridatge d’un vi blanc, un rosat i un vi negre genèrics amb tres formatges de la DO Mahón-Menorca, que van delectar al públic assistent.

Aquest mateix matí, hem ofert un taller de tast de vins en el què han participat unes 25 persones que han descobert les característiques singulars que les varietats autòctones imprimeixen als vins de la DO Binissalem. Un blanc 100% Moll, un rosat 100% Mantonegro i un Negre Criança amb un 60% de Mantonegro, vins genèrics de la DO, que han sorprès gratament als participants en el tast.

Els assistents han mostrat interès per les varietats autòctones i les característiques singulars que aquestes aporten als vins, els mètodes d’elaboració per a cada tipus de vi, la criança, el territori, … etc, en definitiva, Cultura del Vi que hem de difondre entre els consumidors.

Francina Armengol Presidenta de la Comunitat, acompanyada de Biel Barceló, Vicepresident i conseller de Turisme, juntament amb altres consellers i, el Batle de Palma José Hila, han visitat la carpa dels productes de qualitat i han brindat a l’estand de la DO Binissalem.

A la Fira, la DO Binissalem ha iniciat la promoció de la 3ª Edició de Wine Days, que tindrà lloc del 14 al 22 de maig i de la que el municipi amfitrió serà Sencelles. Esdeveniment que va agafant força i en el qual estem treballant per oferir un programa d’activitats atractiu que en les pròximes setmanes estarà disponible al nostre web.

També, s’han repartit fulletons de “Enoturisme al Cor de Mallorca “, editat en català, castellà, anglès i alemany per a potenciar el turisme enològic a la comarca de la DO, entre els visitants i els residents de la nostra Illa.

El vi forma part de la nostra cultura i de la dieta mediterrània, els consumidors descobreixen i valoren aquest acostament d’un producte complex, però del qual no cal ser-ne un expert per valorar-lo i, sobretot, gaudir-lo.

Aquestes accions de promoció, dutes a terme per la DO Binissalem, compten amb el suport del FOGAIBA a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

DSC00981 (800x600)

 

Esta entrada también está disponible en: ES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *